‎(097) 793 18 85
(093) 969 80 11
Задати питання
м. Київ та Київська область
Карта проїзду

ДТП! Що робити для того щоб своєчасно отримати страхове відшкодування?

Дуже часто трапляється так, що автовласники потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди. Тоді вони стикаються із проблемою отримання страхового відшкодування від страхової компанія відповідальної за винні дії винуватця ДТП.

Як правило, через свою власну неуважність, потерпіла в ДТП сторона, не отримує страхового відшкодування. Часто це буває у зв’язку із тим, що підписують неправильно оформлені протоколи, дають необдумані пояснення, не стежать за тим, чи правильно складена схема ДТП, не слідкують які саме пункти Правил дорожнього руху України інспектор поліції інкримінує винуватцю ДТП як такі що порушені. У результаті стикаються із масою проблем зокрема зі сторони страхових компаній, які залюбки такою ситуацією користуються.

Так ось, якщо Ваш автомобіль постраждав внаслідок ДТП, то Ви повинні вчинити наступні дії:

1. Дотримуватися передбачених правилами дорожнього  руху обов'язків водія, причетного до дорожньо-транспортної пригоди

Зокрема: негайно ЗУПИНИТИ транспортний засіб і залишатися на місці пригоди; УВІМКНУТИ аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки; НЕ ПЕРЕМІЩАТИ транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди; вжити можливих заходів для надання першої МЕДИЧНОЇ допомоги потерпілим та викликати карету швидкої медичної допомоги; ПОВІДОМИТИ про дорожньо-транспортну пригоду орган чи підрозділ поліції, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття працівників поліції; вжити всіх можливих заходів для ЗБЕРЕЖЕННЯ слідів пригоди, огородження їх та організувати об'їзд місця пригоди; до проведення медичного огляду НЕ ВЖИВАТИ без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).


2. Вжити   заходів  з  метою  ЗАПОБІГАННЯ  чи  ЗМЕНШЕННЯ подальшої шкоди. (Зокрема, усунути самовільний рух автомобіля; не допустити загоряння автомобіля).


 

3. ПОІНФОРМУВАТИ інших осіб,  причетних до цієї пригоди, про   себе,  своє  місце  проживання,  назву  та  місцезнаходження страховика та надати відомості про відповідні страхові поліси. (Обов’язково!!! Запишіть інформацію від інших учасників ДТП, зокрема: їх ПІП, місце проживання, номер полісу страхування, назву та місцезнаходження страховика, контактний номер телефону).


4. Невідкладно,  але НЕ ПІЗНІШЕ ТРЬОХ РОБОЧИХ ДНІВ з дня настання    дорожньо-транспортної    пригоди,    ПИСЬМОВО   надати страховику,  з яким  укладено  договір  обов'язкового  страхування цивільно-правової відповідальності,   повідомлення    про дорожньо-транспортну  пригоду,  а також відомості  про  місцезнаходження  свого  транспортного  засобу  та пошкодженого майна,  контактний телефон та свою адресу. ОБОВ’ЯЗКОВО! Повідомте, як найшвидше, про ДТП страхові компанії інших учасників пригоди, це в подальшому полегшить та пришвидшить отримання страхового відшкодування).

УВАГА! Дане повідомлення надаєте страховій компанії у письмовій формі не пізніше трьох РОБОЧИХ днів.

ВАЖЛИВО! Вказане повідомлення особисто завезіть страховику в його офіс (офіційні представництва) або надішліть рекомендованим чи цінним листом засобами поштового зв’язку (Укрпошта) на їх офіційні адреси із зберіганням копії повідомлення та доказів його надсилання страховику).

НІКОЛИ не надсилайте страховим компаніям оригінали документів, оскільки як правило ці документи пізніше зникають разом із страховими компаніями. Надавайте оригінали документів ЛИШЕ тим компаніям, яким Ви довіряєте.


5. ЗБЕРІГАТИ пошкоджене майно  (транспортні  засоби) у такому стані, в якому воно знаходилося після дорожньо-транспортної пригоди, до тих пір, поки його не огляне призначений страховиком представник (працівник, аварійний комісар або експерт), а також забезпечити йому  можливість  провести  огляд  пошкодженого  майна (транспортних засобів).  

Ви, ЗВІЛЬНЯЄТЕСЬ від обов'язку збереження пошкодженого  майна  (транспортних  засобів)  у  такому стані,   в  якому  воно  знаходилося  після  ДТП, у разі якщо не з Вашої вини протягом десяти робочих днів після  одержання страховиком повідомлення  про  дорожньо-транспортну пригоду    його    уповноважений    представник   НЕ   ПРИБУВ   до місцезнаходження такого пошкодженого майна. ПАМЯТАЙТЕ! Невиконання Вами даного обов’язку по збереженню автомобіля, може бути підставою для відмови Вам у виплаті страхового відшкодування.


6. Сприяти  страховику в  розслідуванні  причин  та обставин дорожньо-транспортної пригоди,  а саме: надати для огляду належний Вам транспортний засіб або  інше  пошкоджене  майно,  повідомити  страховика про всі відомі  Вам обставини  та  надати  для  огляду  та  копіювання  наявні  у  Вас документи щодо цієї дорожньо-транспортної  пригоди  протягом  семи робочих  днів  з  дня  отримання  Вами  відповідної  інформації або документа.

МАЙТЕ на увазі! Чим раніше та більше Ви надасте документів страховій компанії, тим раніше Ви можете отримати страхове відшкодування.

ОБЕРЕЖНО! Надавайте будь-які документи виключно під опис або розписку страхової компанії про надані їй документи.


ФІНАЛ! Завершальною стадією для отримання страхового відшкодування є надання страховій компанії заяви на виплату страхового відшкодування.

Заява повинна містити: найменування страховика, якому подається заява; Ваше прізвище, ім’я та по батькові; місце проживання; коротко зміст майнових вимог; банківські реквізити.

ОБОВЯЗКОВО! Підпишіть заяву та вкажіть дату написання заяви.

До заяви додайте: копію Вашого паспорту громадянина України; копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду; копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу; копію довіреності, чи договору оренди, чи свідоцтво на спадщину, якщо Ви не власник транспортного засобу.

Заяву на виплату страхового відшкодування подаєте не пізніше 30-ти днів після ДТП.


Протягом 90-то днів страхова компанія зобов’язана Вам виплатити страхове відшкодування. Але, якщо 90-то днів вже минуло, а Ви ще досі не отримали гроші або страхова компанія кудись зникла, тоді не гайте часу, а невідкладно телефонуйте мені для негайного вирішення проблеми!

 
 

 

 

 
Швидке замовлення:
+380








Прикріпити фото (до 5 шт.)
Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: