‎(097) 793 18 85
(093) 969 80 11
Задати питання
м. Київ та Київська область
Карта проїзду

Банк визнано неплатоспроможним. П’ять кроків для повернення депозиту!

Банк ліквідовано

Шановний Клієнте, в даній публікації ми з Вами розглянемо ситуацію, коли Ви попрацювавши достатньо часу накопичили собі певний капітал, після чого вирішили їх розмістити у надійному, на Вашу думку, Банку, у вигляді строкового банківського вкладу.

Але, сталося так, що до закінчення строку на який був розміщений Ваш вклад, Ви дізнаєтесь про те, що обраний Вами Банк, віднесений до категорії неплатоспроможних та запроваджено тимчасову адміністрацію.

Що в такому випадку Вам потрібно зробити для того щоб не втратити свої кошти?


КРОК №1. Переконатись в тому, що Банк справді віднесений до категорії неплатоспроможних шляхом перевірки інформації в офіційних засобах масової інформації!

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних приймає Національний Банк України. Дане рішення Ви можете знайти на офіційному сайті Нацбанку України (http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=55838).

На наступний робочий день, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає процедуру виведення даного банку з ринку та запроваджує тимчасову адміністрацію на строк до 3 місяців, а для системно важливих банків – до 6 місяців. Офіційні оголошення Фонд зобов’язаний довести до вкладників шляхом опублікування оголошення на своєму офіційному сайті, в газетах «Урядовий кур’єр» або «Голос України», а також на інформаційних стендах у головному офісі Банку, його відділеннях. Також, Ви можете дізнатись інформацію про Банк за номером гарячої лінії Фонду 0-800-30-40-10.


КРОК №2. Переконатись, що вклад, який Ви розмістили в проблемному Банку, гарантується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб!

Обов’язково перевірте, що Ваш вклад:

- перевищує 10 гривень;
- на нього не накладено арештів за рішенням суду;
- не переданий банку в довірче управління;
- не є вкладом у банківських металах;
- не підпадає під випадки передбачені статтею 26 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Майте не увазі, що Фонд здійснює відшкодування коштів по вкладу (включно з відсотками) в межах суми граничного розміру, але не більше 200 тис. грн.


КРОК №3. Тимчасова адміністрація. Максимально скористайтесь своїм правом на отримання гарантованої суми за вкладами протягом її дії!

Гарантовану суму Ви можете отримати протягом дії тимчасової адміністрації в банку лише в тому випадку, коли строк Вашого договору закінчився.

Для того щоб отримати гарантовану суму відшкодування коштів за вкладами під час дії тимчасової адміністрації в банку, обов’язково письмово зверніться до Уповноваженої особи Фонду з вимогою про виплату Вам коштів за договором банківського вкладу, строк якого закінчився.

Фонд зобов’язаний опубліковувати інформацію про початок здійснення виплат за договорами банківського вкладу строк яких закінчився на своєму офіційному сайті, а також на інформаційних стендах всіх відділеннях Банку.


КРОК №4. Ліквідація банку. Отримайте гарантовану суму по вкладу у період ліквідації банку!

Виплати гарантованих сум починаються не пізніше 7 днів з дня прийняття рішення про ліквідацію банку всім вкладникам, кошти яких гарантуються Фондом, незалежно від дати закінчення строку дії договору.

Якщо ж Ви не отримали виплату відшкодування під час дії тимчасової адміністрації, то Ви маєте право на її отримання після прийняття рішення Нацбанку про ліквідацію банку.

Для цього Вам потрібно стежити за інформацією про початок виплати гарантованої суми через банки-агенти та протягом 30 днів з дня початку виплат звернутися до банку-агента з паспортом та ідентифікаційним номером для отримання гарантованої суми.

Інформація про початок виплат та банки-агенти опубліковується Фондом на його офіційній веб-сторінці. Також цю інформацію Ви можете отримати за номером «гарячої лінії» Фонду: 0-800-308-108 або в газетах «Урядовий кур’єр» або «Голос України».

Фонд завершує виплату гарантованих сум у день внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб запису про ліквідацію банку як юридичної особи.


КРОК №5. Ваші майнові вимоги до банку перевищують гарантовану суму? Вам потрібно про них заявити Уповноваженій особі!

Ви отримали 200 тис. грн. гарантованих Фондом, але Банк не розрахувався з Вами у повному розмірі або Ваш вклад перевищує суму граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Що ж робити далі? Вам необхідно протягом 30 календарних днів з дня опублікування відомостей про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку, письмово заявити про свої вимоги Уповноваженій особі Фонду на ліквідацію банку.

Знову ж таки, інформація про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку опубліковується на офіційній веб-сторінці Фонду та в газетах «Урядовий кур’єр» або «Голос України».

Важливо! Пропущення 30-денного строку на заявлення Уповноваженій особі Фонду своїх вимог до банку тягне за собою визнання таких вимог погашеними та такими що не підлягають відшкодуванню.

Вимоги кредиторів, які прийняті Уповноваженою особою Фонду, задовольняються за рахунок коштів, одержаних за результатами продажу майна банку у порядку черговості.


Якщо ж Ви використали всі переліче вище кроки, а результат "0" - звертайтесь до мене, буду радий допомогти Вам повернути законно зароблені кошти.

 
 

 

 

 
Швидке замовлення:
+380








Прикріпити фото (до 5 шт.)
Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: